Parteneriat pentru Campania Antidrog între Primăria municipiului Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean

Parteneriat pentru Campania Antidrog între Primăria municipiului Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean

Pentru administrația locală din Giurgiu, siguranța tinerilor reprezintă o prioritate majoră, motiv pentru care parteneriatul încheiat în urmă cu aproximativ o lună, între Primăria municipiului Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean are scopul de a crea un mediu în care tinerii să se dezvolte sigur, departe de vicii și tentații nocive care le-ar putea marca viitorul.
Tânara generație este expusă de cele mai multe ori riscurilor de orice fel, fie că vorbim de agresiuni sau vicii, elevii devenind vulnerabili atunci când anturajul sau pura curiozitate îi îndeamnă către fapte ce contravin legii.
Consilieri personali ai primarului sunt prezenți în fiecare zi, în unitățile de învățământ din municipiu, iar în cadrul întâlnirilor cu elevii le prezintă acestora riscurile la care se supun consumatorii de droguri, prin abordarea unui dialog deschis și prezentarea de materiale și videoclipuri relevante.
Astăzi, lecțiile din cadrul Campaniei Antidrog s-au desfășurat la liceele Tudor Vianu și Nicolae Cartojan, iar de această dată a fost prezent și primarul Adrian Anghelescu.
Discuțiile cu elevii au fost interactive, iar pe lângă problema consumului de droguri, a fost dezbătută și cea a viciilor ce constau în fumat, consum de alcool, jocuri de noroc care vin la pachet cu tendința ca elevii să se îndepărteze de părinți, profesori, fiind întreruptă astfel orice modalitate de comunicare.
Problema principală a societății în care trăim o reprezintă consumul de droguri, care din păcate, în ultima perioada a evoluat îngrijorător de mult în rândul elevilor. În fiecare zi, apar informații ce descriu evenimente, unele deosebit de grave, în care sunt implicați tineri aflați sub influența drogurilor, victime ale traficului de persoane, de asemenea, implicați în diferite forme de violență în unitățile de învățământ sau fapte antisociale în mediul virtual.
Rolul campaniei antidrog inițiată de primăria municipiului Giurgiu și pusă în practică de consilierii personali ai primarului, îl reprezintă scăderea riscului implicării și victimizării adolescenților în consumul de droguri, traficul de persoane, violența în școli și fapte antisociale legate de mediul virtual.

Ultima modificare: 23.11.2023 – 08:09 de către Administrator

Anteriorul Nava Valahia-pregătită pentru plimbările de agrement

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.